Wednesday, April 22, 2009

Learning Illustrator

De cateva saptamani invat sa lucrez in Adobe Illustrator - mult mai complex si mai ofertant decat Corel iar rezultatele cred eu ca sunt pe masura. Cateva resurse foarte bune pentru cei care vor sa invete sau sa se experimenteze: vector.tutsplus.com, vectips.com, vectordiary.com, smashingmagazine.com si lista poate continua. Incepand de azi o sa tot strecor pe blog mici capodopere in Illustrator.

6 comments:

  1. Anonymous5:20 PM

    cum sunt acum sunt mult mai misto decat a 3a varianta...coloratul ala o face nush cum sa zic...naspa :))

    ReplyDelete
  2. Imaginea de sus de la mine de pe blog (www.codres.de) am facut-o pe hartie, am trecut-o prin photoshop unde am corectat culorile/luminile/umbrele apoi am vectorizat-o si am mai facut mici corectii pe spline-uri.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:28 AM

    cateva observatii(cu scop de a ajuta nicidecum critic). admir foarte mult ce faci si este coplesitor ritmul tau de lucru. iti sugerez sa aprofundezi pe cat posibil tehnica traditionala(de mana) pana la urma orice program de calculator trebuie sa fie un instrument si sa nu te fure foarte tare. de exemplu mi-ar place sa vad ca texul din bule il vei face in continare de mana(poate ar trebui un pic perfectionat) dar are o vibratie si un "feeling" special pe care nici un font nu il va putea reproduce. apoi umbra blocurilor este de o alta factura decat cea a personajului(si nu intr-un sens bun). umbra in varianta 2 este mult mult mai buna. norii au un fel de umbra care nu ajuta nici sa ii dea volum nici spatialitate, ba din potriva ii face mai importanti decat blocurile cand ei ar trebui sa fie undeva departe pe cer. daca ar fi un alb simplu cred ca ar fi mult mai bine. chiar si bula de text arata mai bine in varianta origina desenata nu asa "perfecta" cum e in varinata 3. zic ca este bine doar sa te ajuti de illustrator si sa pastrezi lucruri bune pe care le poti face de mana. sunt doar niste mici sugestii dar tu esti cel care va trebui sa alegi ce vei face, bineinteles. succese!

    ReplyDelete
  4. sunt foarte binevenite observatiile :) merci!

    intr-adevar umbrele erau diferite (cea a omului era blurata iar a blocurilor nu), am scos si umbritele de pe nori care nu imbunatateau in nici un fel desenul si i-am facut mai mici; dar bula de text imi place f mult cu efectul asta de bubble :)

    ma declar traditionalist si prefer sa desenez de mana iar pe masura ce invat illustrator voi imbunatati desenele, voi incerca sa nu le schimb radical ci sa pastrez stilul

    inca o data merci pt sfaturi. keep them coming :)

    ReplyDelete
  5. Dragă Octav, am multi gigi de tutoriale video Lynda pentru Illustrator atât CS3 cât şi CS4. Acele linii "de mână" se fac atât de uşor în Illustrator, încât nu o să te mai dezlipeşti de el. Te sfătuiesc să-ţi iei şi o tabletă grafică... I did. E un must, mai ales în cazul tău, că eşti desenator. Şi eu am trecut la Illustrator după ce lucrasem ani de zile în Corel şi îi ştiam toate bugurile. Şi cu toate acestea, sunt în continuare mai extaziată de Illustrator. Dacă vrei tutorialele, buzz me pe roxcostea (yahoo id)

    ReplyDelete