Thursday, February 07, 2008

Fumatori vs. Nefumatori

Apar tot mai multe legi menite sa descurajeze fumatul, (crusher vorbeste despre ele aici) ceea ce pana la urma e un lucru foarte bun pentru ca fumatul are un milion de consecinte negative!!! Haideti sa va plictisesc cu niste statistici:

Specialistii spun ca cei care au acest viciu traiesc, in medie, cu 21 de ani mai putin decat cei care nu au pus niciodata tigara in gura. Majoritatea persoanelor care mor din cauza substantelor nocive din tutun au varste cuprinse intre 35 si 69 de ani. Cele mai frecvente cauze de mortalitate la fumatorii din Romania sunt bolile cardiovasculare, cancerul si afectiunile aparatului respirator. In fiecare an, medicii inregistreaza aproximativ 8.500 de noi cazuri de cancer pulmonar, iar 85% dintre acestea au drept cauza fumatul. Mortalitatea cauzata de maladiile legate de fumat se va majora pe plan mondial cu peste 53% pana in anul 2030, cand peste 8,3 milioane de oameni vor muri anual din cauza acestui viciu.

14 comments:

  1. Anonymous9:32 PM

    a uite cu ce ne abureste baiatu asta care umbla cu m,h,x lolol

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:02 PM

    Sa inteleg ca tu esti de partea ne? :)

    ReplyDelete
  3. ce bine ca m-am lasat. dudaaa, dudaaa.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:43 AM

    excelent sa facem pipi pe ele tzigarete

    ReplyDelete
  5. Power to Non-Smokers.

    ReplyDelete
  6. Anonymous12:01 PM

    @jalane - tot incerc sa trec de partea ne! acum sunt undeva intre. oricum cred ca nu o sa ma las niciodata complet de fumat pentru ca unele ocazii chiar cer o tigara!

    @zrectorini pai hai!

    ReplyDelete
  7. Si ce daca mor 8mil de oameni anual? Si-o fac cu mana lor. Mai nasol e de milioanele care mor victime ale accidentelor rutiere. Cand da altu cu masina peste tine si tu mori din cauza lui, atunci e trist. Asa, ca fumezi tu, nu-i trist, e liberul arbitru.

    Si-asa suntem prea multi, 6miliarde, daca mor 8 milioane anual, nu-i problema, aia din Africa si Asia au grija sa se nasca alte mai multe milioane anual sa compenseze :)

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:19 PM

    hihi. Eu sunt de partea ne. Convinsa. De fapt ma deranjeaza doar mirosul. In rest e alegerea fiecaruia :)
    @symo: that was harsh :| :P

    ReplyDelete
  9. Anonymous5:13 PM

    hai sa va spun eu un secret nu tigarile, drogurile, bolile si altele ne omoara ci atitudinea noastra. cu cat e mai putin echilibrata viata noastra cu atat suntem predispusi bolilor, dependentelor etc.
    cersetorii traiesc in conditii mizere si multi dintre ei nu au nimic cu toata ca stau in frig si mananca toate gunoaiele (nu aia batranii) pe noi cum ne trage un pic curentu racim. noi ne facem mult prea multe probleme in timp ce ei doar isi traiesc viata ;).
    Ai de invatat cate ceva de la oricine. :D

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:21 PM

    de murit oricum murim... intrebare e cand? dar de fapt de ce sa ne punem intrebari la care aflam raspunsul doar cand e prea tarziu? sunt foarte filosof! si asta doar dupa 3 beri

    ReplyDelete
  11. Anonymous12:34 AM

    Da se vede, ti-ai ratat propriul nickname :P

    ReplyDelete
  12. da, e vorba de alegeri. atât timp cât nu îi afectează pe ceilalţi.

    dar dacă nu fumez, înseamnă că tre' să suport fumul de ţigară între ochi dimineaţa când merg la şcoală, fiindcă un muncitor are chef de un chiştoc de carpaţi?

    ReplyDelete
  13. Ce bine ma simt ca nu fumez. Dar vorba 'ceea, si eu voi murii pana la urma...

    Parca totusi prefer sa dea ambulanta decat cancel-ul, astaaa cancerul peste mine :))

    ReplyDelete
  14. the thing is that you're addicted to nicotine nothing else,smoking is no habit.. ;)

    ReplyDelete