Wednesday, November 19, 2008

Zeitgeist: ADDENDUM

Dupa Zeitgeist: The Movie (2007) producatorul Peter Joseph vine cu un nou film-document care continua sa dezbata sistemul monetar, economia si controlul economiei mondiale.  Zeitgeist: Addendum (2008) culmineaza cu prezentarea unei societati aproape perfecte (dar nu utopica) printr-o economie bazata pe resurse: Proiectul VENUS.

Facts: 

1. Pentru fiecare 10 $ aflati in rezerva unei banci, acea banca poate sa imprumute 90$, creand bani din nimic, alimentand astfel inflatia si implicit  sistemul monetar corupt. Acest sistem este atat de absurd incat din intreaga masa monetara a dolarului american doar 3% exista fizic (monezi si bancnote), restul existand numai digital, in calculatoare.

2. Din cele mai puternice 100 de economii mondiale, 51 sunt corporatii multinationale, din care 47 sunt corporatii americane. Astfel General Motors (locul 23), Wal-Mart (25), Exxon Mobile (26), Ford (27) sunt mai puternice din punct de vedere economic, decat tari ca Indonezia, Africa de Sud, Finlanda si multe altele.

3. Exista deja tehnologia pentru o economie globala bazata pe managementul inteligent al TUTUROR resurselor. Sursele alternative de energie sunt cunoscute dar nici pe departe folosite la adevaratul potential!!! Energia solara de exemplu: o ora din lumina soarelui la pranz are mai multa energie decat consuma intreaga planeta intr-un an! Soarele, vantul, valurile si fluxul marii ar putea alimenta cu energie intreaga planeta pentru totdeauna! 

www.zeitgeistmovie.com

zeitgeist pe wikipedia: [aici]

www.thevenusproject.com

No comments:

Post a Comment