Monday, September 14, 2009

Disney principles: APPEAL

La Studiourile Disney, nu numai ca au lucrat cei mai buni artisti dar ei au transformat arta animatiei in stiinta. Principiile puse pe hartie de acestia sunt si vor fi intotdeauna valabile, indiferent ca vorbim de desene animate, benzi desenate, animatie 3D sau comics...

Unul dintre aceste principii este ATRACTIVITATEA obtinuta prin: proportii, stil personal, ritm, forme, detaliu, echilibru. Pare complicat, nu?

citeste mai multe [aici] si [aici]

5 comments:

 1. Andra8:38 PM

  Mie intotdeauna mi-au placut animatele de la Wall Disney. Este adevarat ca pare complicat, dar insa sunt foarte reusite pentru debutul aniilor 20' - 30' spre deosebire de porcariile din ziua de azi. Ma refer la desenele animate ca cele 3D sunt chiar reusite.

  ReplyDelete
 2. anii '40 au fost the golden years of animation si nu prea cred ca vor mai fi astfel de vremuri... unele animatii 3D sunt intr-adevar foarte reusite (oricum nu toate) dar pacat ca nu mai exista desene animate "ca altadata"...

  ReplyDelete
 3. Buna, voiam sa te anunt ca m-am mutat de pe incasha.blogspot.com pe incasha.com. Daca vrei sa imi modifici si mie linkul, te rog frumos. O zi buna iti doresc!

  ReplyDelete
 4. @inka si poate ma bagi si pe noul site ;)

  ReplyDelete