Saturday, March 21, 2009

Expozitie BD: STRUMFI

Via: www.salonbd.ro
Intre 20 martie si 4 aprilie, holul Boteanu al Bibliotecii Centrale Universitare gazduieste o expozitie inedita dedicata Strumfilor. Creati in 1958 de catre Pierre Culliford a.k.a. Peyo, simpaticele personaje de benzi desenate au facut rapid inconjurul lumii iar acum, la 50 de ani de la lansarea lor, strumfii sunt mai faimosi ca niciodata. Expozitia scoate in evidenta felul in care societatea si comportamentul oamenilor sunt personificate prin intermediul strumfilor, care, desi toti arata la fel, ei sunt diferiti prin opinii si sentimente; in acelasi timp un strumf singur e vulnerabil la orice, pana si o gaina ii poate face rau dar impreuna strumfii sunt puternici, reusind sa faca fata maleficul Gargamel, care reprezinta latura intunecata a omului.
Cu ocazia asta am strecurat poza cu strumful meu din plastelina. Mai avem amatori pentru concurs de figurine din plastelina?

3 comments:

  1. Anonymous12:49 PM

    Ce-mi placeau strumfii cand eram mica! Tin minte les schtroumpfs et Schtroumpfette :D As face si eu o figurina daca as avea vreun talent whatsoever, dar cum s-ar putea sa iasa o masa albastra diforma si sa cada lumea pe jos de ras, mai bine ma abtin :P

    ReplyDelete
  2. mare strumf...
    da' ce e chestia aia mica albastru cu alb pe care o tii in mana?
    =))
    stiu, stiu, semi-amuzant :))

    ReplyDelete
  3. @jalane poate iti faci putin curaj si participi si tu la urmatorul concurs cu figurine de plastelina :)

    @adam you took the words right out of my mouth

    ReplyDelete