Saturday, December 31, 2022

bilant 2022

2022 a fost un nou an foarte bun si plin de proiecte din ce in ce mai mari si mai interesante de benzi desenate dar si animatie si ilustratii! am inceput cu n-Zebi o campanie pentru promovarea energiei curate in scoli si gradinite, pentru care am facut mascota, multe pagini de jocuri si benzi desenate si o serie de 5 animatii - toate materialele [aici]. pentru webcomicul Auzite in RATB aproape ca n-am ratat nici o saptamana publicand in fiecare marti cate un episod nou pe paginile oficiale de fb si instagram. de-a lungul anului am coordonat pe partea de grafica "Povestiri din Holocaust. Istorii locale" - un proiect al Institutului National pentru Studierea Holocaustului care a constat in 3 expozitii anul asta (si alte 3 in 2021) cu benzi desenate care spun istorii locale din 6 orase mari din Romania din timpul Holocaustului din Al Doilea Razboi Mondial, am facut storyboard-urile pentru toate 6 orasele si am ilustrat integral unul dintre ele - toate benzile desenate [aici]. am facut pagini de benzi desenate si jocuri pentru revista Amintiri din copilarie dar din pacate in toamna mi s-au suprapus prea multe proiecte si a trebuit sa pasez numarul 31 altor 4 ilustratori. anul asta au aparut 4 numere Revista COMICS, 2 dintre ele dedicate copiilor si desenate chiar de ei, toate benzile desenate aici: www.revistacomics.ro

cum au aratat livrabilele pe luna ianuarie - una dintre cele mai productive luni

la capitolul didactic, ca sa zic asa, am tinut in iunie un curs online Cum sa faci webcomics de 8 intalniri pentru aproape 300 de copii din toata tara, curs sustinut de Wacom iar in iulie-august am fost unul dintre cei 3 coordonatori ai Masterclass-ului de Benzi Desenate Istorice de la Brasov - mai multe [aici]. am mai tinut cursuri si ateliere online dar si fizice in cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brasov, in cadrul Salonului de Benzi Desenate Istorii Pontice de la Constanta dar si intr-o scoala si un centru de tineret din Bucuresti.

in septembrie am organizat editia nr.7 din Bucuresti ComicsFest si oricat efort, cheltuieli si batai de cap implica, acest eveniment merita totul pentru acele 2 zile pline de benzi desenate, expozitii, animatii si mai ales multi prieteni noi si vechi! mai multe despre comicsfest [aici], despre Premiile BucurestiComicsFest [aici] si after movie [aici]. tot la capitolul organizator, am fost in echipa Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brasov (care a avut anul asta cea mai mare si internationala editie cu peste 40 de autori si 10 specialisti din 7 tari) si Can for Balkans - proiect european dedicat propagandei si stereotipurilor din benzile desenate istorice din zona Balcanilor.

iar la sfarsit de an s-a lansat in Bucuresti si Constanta "Istorii Pontice in benzi desenate" un album care spune povestea cetatii antice a Tomisului, un proiect al Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.

in rest am desenat pentru blog si am schitat personaje de pe strada cat de des am putut dar mai rar decat mi-ar fi placut, fiind un an destul de solicitant, si am scris cateva articole destul de ample care mi-au luat ceva timp si energie dar cred ca imi si place, ca altfel n-o faceam: despre Egmont Romania [aici], despre strada benzilor desenate din Paris [aici], despre Donald Duck [aici], Lucky Luke [aici] si inca 2 articole despre character REdesign - partea a doua [aici]  si partea a treia [aici]. am facut cateva recomandari de podcasturi despre arta & stuff [aici] si am dat un interviu pentru IQads [aici]

bonus: recomandari de filme vazute anul asta: [aici]


vreau sa multumesc tuturor celor alaturi de care am lucrat in multe din proiectele astea! lista e prea lunga dar stiti cine sunteti ;) si nu in ultimul rand vreau sa-mi multumesc MIE pentru ca am reusit sa le impac pe toate si secretul e teoretic simplu: PLAN THE WORK AND WORK THE PLAN!

No comments:

Post a Comment