Tuesday, June 26, 2012

A fost Bucuresti ComicsFest 2012

In weekend-ul 23-24 iunie, galeria Saint Ink din strada Doamnei nr.3 a reprezentat o adevarata Mecca a iubitorilor de banda desenata. De la copii mici care se ridicau pe varfuri ca sa vada desenele expuse pana la veterani care stiau tot ce misca si de la desenatori amatori dar pasionati pana la adevarati profesionisti in domeniu, care cu ocazia asta s-au dezlipit de masa de lucru, pentru o binemeritata pauza.

Expozitiile au fost variate si din toate colturile tarii, printre cele mai bine reprezentate orase fiind Clujul prin expozitia colectiva a ComicsClub Cluj si expozitia Harap Alb, semnata Andrei Moldovan. A fost reprezentata si Timisoara prin Victor Drujiniu, inker pentru Dark Horse, Constanta prin Alexandru Ciubotariu si a lui "Poveste despre eu" tradusa in 5 limbi, Laurentiu Butuc si Daniel Popa Constantin, Targul Mures prin Darius Panaite, Craiova prin Alin Ivan si bineinteles Bucurestiul prin Fredo & Pidjin, Serban Andreescu, Nilu Crocodilu, SCC Comics si multi altii. Au participat si invitati speciali ca maestrul Puiu Manu, care a expus lucrari publicate in revista Cutezatorii si in cele mai recente albume ale sale "Dim" si "Toate panzele sus". Ne-au onorat cu prezenta si Mircea Arapu, desenator la revista Pif, Alex Tamba, autorul albumului Elabuga, Costel BD venit in vizita din Italia si neobositul Dodo Nita, fara ale carui incurajari acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Aici au fost lansate albumul "O scrisoare pierduta" in benzi desenate de Mihai Grajdeanu si deja numarul 10 al RevisteiComics si au putut fi descoperite noi webcomicuri si autori ca zbengui.com sau comyxstuff.blogspot.ro. Au avut loc dezbateri pe tema culturii si mesajelor din spatele benzii desenate, ateliere de animatie, prezentari de albume aflate in lucru si proiectii de desene animate si animatii. Au participat librariile ComicBookCity.ro, MangaShop.ro, Anthony Frost, editura Casa Radio si libraria de benzi desenate romanesti a RevisteiCOMICS. Nu au lipsit nici boardgame-urile de la TarabaDeJocuri.ro, berea Duff, portrete facute de caricaturisti profesionisti si mai ales statuetele de colectie de la Colectii-Figurine.ro.

Despre prima editie a Bucuresti ComicsFest, puteti vedea si un scurt reportaj inclus in Jurnalul Cultural de la TVR Cultural de sambata 23 iunie: [aici] de la minutul 14:43

Multumim partenerilor media Sapte Seri si Radio Guerrilla si prietenilor de la FotoliiPuf.ro
cat si CufarulFermecat.ro pentru costumele de supereroi.

18 comments:

 1. Felicitari tuturor! a iesit superb!:)

  ReplyDelete
 2. Burma's democratic leader arrived isabel marant sneaker in Paris Tuesday on the final leg of her European tour. At a Baskets Isabel Marantjoint press conference with Mr. Hollande, Aung San Suu Kyi said her country needs investment to revive its economy, but she said growth should not isabel marant boots come at the expense of democratic reforms. Her two-week tour isabel marant online of Europe has also included Isabel Marant shoes stops in Britain, Switzerland, Ireland and Norway.

  ReplyDelete
 3. Am fost si eu la ComicFest si chiar mi-a placut!

  ReplyDelete
 4. Un eveniment tare frumos :)

  ReplyDelete
 5. Imi place tare mult ideea acestui eveniment..:) ne mai distram si noi..si asa de muzee ne saturasem..:D

  ReplyDelete
 6. Hmm si eu l-am pierdut ...

  ReplyDelete
 7. Poate next time o sa dau si eu attend :D

  ReplyDelete
 8. pff ce pacat ca nu m-am uitat mai devreme pe aceste posturi ca veneam si eu :)

  ReplyDelete
 9. Frumos :D dak vedeam inainte, poate ajungeam si eu :D

  ReplyDelete
 10. Mi-a placut ! sper sa se mai repete!:D

  ReplyDelete
 11. Ati avut o evolutie tare interesanta! felicitari!!

  ReplyDelete
 12. a fost dragut bravo

  ReplyDelete
 13. De abia astept sa fie iar!!

  ReplyDelete
 14. Octav, nu vreau sa fiu un nasol, dar "fara ale carui incurajari". Que diable, on est des bd'istes, on n'est pas Victor Ponta.

  ReplyDelete
 15. @LivSTOmer nu esti nasol deloc. merci

  ReplyDelete