▼
Thursday, November 21, 2024
Wednesday, November 20, 2024
lansare "Au fost langa noi - 12 povestiri despre Holocaustul din Romania"
Joi 28 noiembrie se lanseaza albumul de benzi desenate "Au fost langa noi - 12 povestiri despre Holocaustul din Romania" un proiect al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel ilustrat de Octav Ungureanu pe parcursul a doi ani, timp in care au avut loc 10 expozitii si conferinte in 10 judete din Romania. Lansarea are loc la Centrul Cultural al MAI (str. Mihai Vodă nr. 17, vis-a-vis de Memorialul Holocaustului)
"Au trecut aproape doi ani de când am început o călătorie a cunoașterii, a (re)descoperirii. Doi ani în care am avut alături parteneri curioși să cunoască, deschiși și motivați să aducem la lumină fragmente dintr-o istorie uitată sau ignorată. O istorie a celor care au fost ca noi, lângă noi... Ne apropiem de finalul călătoriei când vom reuni poveștile de viață, fragmentele din istoriile locale ale evreilor și romilor din diferite comunități din România, din perioada Holocaustului, într-un album de bandă desenată.
𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟖 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟏:𝟑𝟎, la Centrul Cultural al MAI (str. Mihai Vodă nr. 17, vis-a-vis de Memorialul Holocaustului), vă așteptăm la evenimentul de lansare al albumului „𝐀𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐥𝐚𝐧𝐠𝐚 𝐧𝐨𝐢...𝟏𝟐 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚”, pentru un dialog despre povești de viață, istorii locale, despre educația non-formală prin artă, ilustrație. „𝐀𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐥𝐚𝐧𝐠𝐚 𝐧𝐨𝐢...𝟏𝟐 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚” cuprinde ilustrațiile realizate pentru expozițiile de bandă desenată organizate în cadrul proiectului „Imagini din trecut. Holocaustul în România” despre care puteți afla mai multe, aici:https://www.inshr-ew.ro/.../imagini-din-trecut.../
Scenariile expozițiilor au fost realizate de cercetători ai Institutului „Elie Wiesel” în colaborare cu elevi și cadre didactice de la școli și licee din 10 județe. Ilustrațiile și conceptul albumului de bandă desenată poartă semnătura lui Octav Ungureanu Scc.comics.
Proiect realizat de Institutul „Elie Wiesel” în parteneriat cu @Freedom House România, finanțat de Uniunea Europeană prin programul CERV-2022-CITIZENS-REM."
Sunday, November 17, 2024
Saturday, November 16, 2024
in curs de aparitie
Thursday, November 14, 2024
in curs de aparitie
am supravietuit! 3 BT-uri in 3 zile! (BT=Bun de Tipar - pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu). mai exact luni a plecat la tipar nr. 37 al revistei Amintiri din copilarie, marti un album de webcomics si azi un ditamai albumul de benzi desenate istorice! (mai multe detalii in curand!) 3 proiecte editoriale complet diferite, cu echipe si edituri diferite, fiecare proiect cu alt set de situatii de gestionat! si cumva au reusit sa se suprapuna!!! cum am supravietuit ultimelor 2-3 saptamani? raspunsul pe cat de simplu pe atat de eficient: PLAN THE WORK AND WORK THE PLAN! pentru asta trebuie sa-i multumesc unei maestre in project management cu care am lucrat acum 100 de ani de la care am invatat foarte multe lucruri pe care inca le aplic: multumesc Oana Negut! vezi ca nu ti-ai racit gura degeaba cu mine!? in rest, ajuta si la capatul celalalt sa fie niste profesionisti care stiu ce vor si in acelasi timp au si incredere in viziunea ilustratorului! fiti pe faza pt detalii legate de lansari
Tuesday, November 12, 2024
Monday, November 11, 2024
call for submissions: KIDS Comics #8
Se apropie deja editia de Craciun a Revistei KIDS Comics, ajunsa la numarul 8!
Asteptam operele micilor si tinerilor creatori cu varste intre 5 si 16 ani pana pe 10 decembrie la adresa comics[arond]revistacomics.ro
Trebuie sa fie banda desenata (minim 3 cadre), format A3, A4 sau A5 pe inaltime, pot fi lucrate digital (fara AI bineinteles) sau pot fi desenate, colorate, pictate pe hartie si apoi scanate sau chiar si pozate (dar atentie parinti! trebuie pozate drept, fara umbre si la rezolutie buna!
Aici puteti vedea editia trecuta: www.revistacomics.ro
Spor la desenat!
Friday, November 08, 2024
Tuesday, November 05, 2024
Auzite in ITB
Un episod care vine din negura timpului, cand autobuzele nu erau STB, nici macar RATB, ci ITB